Метою навчальної дисципліни є набуття знань щодо формування, організації і реалізації стратегічного процесу на підприємстві; оволодіння навичками та сучасним інструментарієм стратегічного аналізу, процесу розробки та реалізації стратегії.

Для досягнення мети поставлені основні завдання:

засвоєння теоретичних знань щодо різних підходів формування, організації та реалізації стратегічного процесу на підприємстві;

освоєння сучасного інструментарію стратегічного аналізу та його використання відповідно до поставлених цілей та завдань, а також си-туації, що склалася, як у внутрішньому, так і у зовнішньому середовищі підприємства;

оволодіння інструментарієм розроблення стратегій підприємства і вибору стратегічних альтернатив з урахуванням передової міжнародної та вітчизняної практики використання цих інструментів.

"Стратегічний процес на підприємстві" – навчальна дисципліна, що вивчає інструментарій економічного обґрунтування, розробки та реа-лізації стратегії підприємства з урахуванням мінливості зовнішнього се-редовища.

Об’єктом вивчення навчальної дисципліни є стратегічний процес на підприємстві.

Предметом навчальної дисципліни є сучасні концепції, методичні підходи щодо здійснення стратегічного аналізу, розробки та реалізації стратегії підприємства.