Метою вивчення дисципліни «Основи промислового будівництва та санітарної техніки» є забезпечення інженерної підготовки студентів спеціальності "Харчові технології та інженерія" для рішення наступних основних завдань:

застосовувати досягнення науково-технічного прогресу по проектуванню й конструюванню промислових будівель і споруд на територіях, що облаштовуються;

використовувати сучасні будівельні матеріали для зведення проектованих будівель і споруджень;

враховувати структурні особливості будівельних матеріалів, що забезпечують функціональну надійність і довговічність будівель і споруджень.

В процесі вивчення дисципліни розглядаються питання виконання нескладних ремонтно-будівельних робіт, експлуатації будівель і інженерних споруд, здійснення технічного нагляду за виконанням будівельно – монтажних робіт і прийому до експлуатації обєктів завершених будівництв.

Вивчаючи дисципліну «Основи промислового будівництва та санітарної техніки», студент повинен:

-                засвоїти основні положення конструювання будівель і споруджень й їхніх конструктивних елементів;

-             мати уявлення про оптимізацію конструктивних рішень;

опанувати навичками виконання креслень будівель і споруд, їх конструктивних елементів з врахуванням СНіПів і діючих нормативных актів.