Метою вивчення дисципліни «Організація та управління виробництвом» є формування у студента теоретичних знань з питань організації та управління виробництвом на підприємствах харчової промисловості та набуття практичних вмінь і навичок щодо застосування технологій, методів в управлінні виробництвом, що необхідні для виконання функцій фахівця на підприємстві.

Згідно вимог освітньо-професійної програми «Харчові технології» здобувачі повинні набути здатності отримувати наступні компетентності:

- здатність виявляти ініціативу та підприємливість;

- здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт;

- здатність працювати в команді;

- прагнення до збереження навколишнього середовища.

- здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові цінності і досягнення суспільства на основі розуміння історії та закономірностей розвитку предметної області, її місця у загальній системі знань про природу і суспільство та у розвитку суспільства, техніки і технологій, використовувати різні види та форми рухової активності для забезпечення здорового способу життя;

- здатність розробляти та впроваджувати ефективні методи організації праці, нести відповідальність за професійний розвиток окремих осіб та/або груп осіб;

- здатність підвищувати ефективність виробництва, впроваджувати сучасні системи менеджменту.