Метою вивчення дисципліни «Європейська грантова система підтримки наукових досліджень та академічних обмінів» є набуття здобувачами вищої освіти 3-го (освітньо-наукового) рівня знань, умінь і навичок щодо засвоєння можливостей і умов отримання грантової підтримки для наукових досліджень, а також з особливостей входження до європейського освітнього та наукового простору.

Завдання навчального курсу:

1. Сформувати якісне розуміння молодими науковцями ролі грантової підтримки в системі фінансування наукових досліджень, в розвитку науки та суспільства.

2. Стимулювати інтерес до розробки досліджень, що відповідатимуть сучасним науковим запитам та пошуку ресурсів на проведення цих досліджень.

3. Напрацювати вміння формулювати цілі дослідження не тільки на науковому рівні, але і враховуючи вимоги, що висуваються організаціями, які надають грантову підтримку.

4. Спонукати до раціонального вибору моделі подання на грантову допомогу, розрізнення індивідуальних та групових заявок, оцінки умов стажування та залучення декількох видів підтримки в рамках одного проекту.

5. Сприяти розвитку компетентності грамотного оформлення документації на всіх етапах отримання допомоги.

6. Підготувати до правильного планування витрат та ресурсів, що потребуватиме дослідження, складання бюджету, реальної оцінки наявних ресурсів та обсягів роботи.