Раціональне застосування засобів хімізації дозволяє оптимізувати умови реалізації сучасних технологій вирощування с-г культур, підвищити продуктивність землеробства та сільськогосподарського виробництва в цілому.

Агрохімія – наука про оптимізацію живлення рослин, використання добрив та родючості ґрунтів з врахуванням біокліматичного потенціалу для отримання високого врожаю та якості продукції.

Вона вивчає векторний взаємозв’язок між рослиною, ґрунтом, кліматом та агрохімічними засобами. Теоретичну основу та метод агрохімії, як науки складає вивчення кругообігу біогенних та токсичних елементів в агроценозах та можливості його врегулювання в умовах виробництва.

Практичною основою агрохімії є хімізація землеробства, тобто вивчення дії та впровадження у виробництво хімічних меліорантів, добрив, регуляторів росту та інших засобів хімізації.

 

Значення навчальної дисципліни “Агрохімія” для сільськогосподарського виробництва України в умовах переходу до ринкових відносин, а також її місце та роль у формуванні  спеціалістів із спеціальностей “Агрономія”.