Основна мета курсу – формування у студентів знань про основні нутрієнти в 

харчових  продуктах  та сучасних наукових  уявлень  про  харчування  людини,  які 

вважаються  одним  з  найважливіших  досягнень  харчової  хімії,  закріплення  у 

свідомості  студентів  необхідності  забезпечення  збалансованим  економічно 

рентабельним харчуванням усіх груп населення. 

Вивчення  курсу  надає  можливість  студентам  набути  необхідного  рівня 

теоретичної та практичної підготовки для використання у майбутній практичній 

діяльності знань щодо хімічної природи основних речовин, що входять до складу 

живих  організмів,  а  також  ознайомитися  з  хімічними  перетвореннями  білків, 

вуглеводів, ліпідів, мінеральних елементів у процесі життєдіяльності людини, із 

роллю  вітамінів  та  ферментів  у  цих  процесах,  принципами  здорового  способу 

життя  та  методами  раціонального  харчування.  Вивчення  курсу  “Харчова  хімія” 

дасть змогу підготовити майбутнього фахівця, який повинен володіти знаннями 

про  хімічний  склад  харчової  сировини,  а  також  про  хімічні  та  біохімічні 

перетворення,  які  відбуваються  при  зберіганні  та  використанні  продуктів 

харчування, для вирішення основної задачі – забезпечення населення продукцією, 

що відповідає за складом потребам організму.