Основна мета курсу – формування у студентів знань про основні нутрієнти в
харчових продуктах та сучасних наукових уявлень про харчування людини, які
вважаються одним з найважливіших досягнень харчової хімії, закріплення у
свідомості студентів необхідності забезпечення збалансованим економічно
рентабельним харчуванням усіх груп населення.
Вивчення курсу надає можливість студентам набути необхідного рівня
теоретичної та практичної підготовки для використання у майбутній практичній
діяльності знань щодо хімічної природи основних речовин, що входять до складу
живих організмів, а також ознайомитися з хімічними перетвореннями білків,
вуглеводів, ліпідів, мінеральних елементів у процесі життєдіяльності людини, із
роллю вітамінів та ферментів у цих процесах, принципами здорового способу
життя та методами раціонального харчування. Вивчення курсу “Харчова хімія”
дасть змогу підготовити майбутнього фахівця, який повинен володіти знаннями
про хімічний склад харчової сировини, а також про хімічні та біохімічні
перетворення, які відбуваються при зберіганні та використанні продуктів
харчування, для вирішення основної задачі – забезпечення населення продукцією,
що відповідає за складом потребам організму.
- Викладач: Роль Наталія