Метою курсу є вироблення у студентів чіткої уяви про розвиток стилістики як самостійної лінгвістичної науки, відношення стилістики до інших наук, опис стилістичних засобів на всіх рівнях мови: фонетичному, морфологічному, лексичному, синтаксичному та семантичному.

Метою курсу є також формування комунікативної, лінгвістичної, соціокультурної та професійної компетенції студентів шляхом їх залучення до виконання професійно орієнтованих завдань, формування інтерактивних навичок і вмінь усного та писемного мовлення з послідовним удосконаленням кожного окремого виду мовленнєвої діяльності.

Завдання курсу:

1) Виробити у студентів систематичні знання про місце стилістики в ряді інших лінгвістичних дисциплін.

2) Навчити студентів розуміти, яким чином філософські категорії відтворюються у стилістичних категоріях мови.

 3) Ознайомити студентів з понятійним апаратом стилістичної теорії, дискусійними проблемами, концепціями у працях видатних вітчизняних і зарубіжних лінгвістів.

4) Навчити студентів застосовувати найбільш ефективні методи стилістичного аналізу мовного матеріалу, використовувати на практиці теоретичні знання.

5) Розвинути у студентів самостійне критичне мислення, вміння розуміти сутність проблеми, теорії, концепції та самостійно інтерпретувати мовний матеріал з точки зору стилістики.