Завдання вивчення дисципліни:

У результаті вивчення дисципліни студент має одержати необхідні знання з теорії та практики технічного регулювання, зокрема, він повинен

знати:

-          законодавчі акти у сфері технічного регулювання;

-         особливості підходу до технічного регулювання в ЄС та Україні;

-         правила роботи із нормативними документами;

-         правила визначення ступеню гармонізації документів;

-          основи акредитації органів із проведення нотифікації і сертифікації продовольчих товарів;

-          процедури проведення нотифікації і сертифікації харчових продуктів;

-          основи нового підходу при проведенні оцінювання відповідності;

-          модульні підходи при оцінюванні відповідності;

-          особливості розробки проектів технічних регламентів;

-         основи і напрями гармонізації системи технічного регулювання України в умовах міжнародної співпраці.

вміти:

-         користуватися покажчиками, стандартами, регламентами, законодавчими актами України;

-         визначати ступінь їх гармонізації;

-         обирати схему сертифікації і алгоритм дій із її проведення;

-         оформляти документи, які подаються на акредитацію;

-         обирати орган із нотифікації і модулі для оцінювання відповідності;

-          застосовувати модулі оцінки відповідності;

-         проводити акредитацію органів з оцінки відповідності;

-          вміти розробляти технічні регламенти;

-          проводити сертифікацію продукції та послуг;

-          користуватися електронними базами нормативних документів міжнародних організацій, що займаються технічним регулюванням і оцінюванням відповідності. конкурентного середовища.

 бути ознайомленим: з Законодавчо-правовими аспектами розвитку технічного регулювання в Україні.

-         виробити у студентів уміння розкривати зміст основних положень організації та ведення торговельного підприємництва; набувати  навичок самостійного здійснення якісного та кількісного аналізу ведення торговельного підприємництва.