Завдання вивчення дисципліни:
У результаті вивчення дисципліни студент має одержати необхідні знання з теорії та практики технічного регулювання, зокрема, він повинен
знати:
- законодавчі акти у сфері технічного регулювання;
- особливості підходу до технічного регулювання в ЄС та Україні;
- правила роботи із нормативними документами;
- правила визначення ступеню гармонізації документів;
- основи акредитації органів із проведення нотифікації і сертифікації продовольчих товарів;
- процедури проведення нотифікації і сертифікації харчових продуктів;
- основи нового підходу при проведенні оцінювання відповідності;
- модульні підходи при оцінюванні відповідності;
- особливості розробки проектів технічних регламентів;
- основи і напрями гармонізації системи технічного регулювання України в умовах міжнародної співпраці.
вміти:
- користуватися покажчиками, стандартами, регламентами, законодавчими актами України;
- визначати ступінь їх гармонізації;
- обирати схему сертифікації і алгоритм дій із її проведення;
- оформляти документи, які подаються на акредитацію;
- обирати орган із нотифікації і модулі для оцінювання відповідності;
- застосовувати модулі оцінки відповідності;
- проводити акредитацію органів з оцінки відповідності;
- вміти розробляти технічні регламенти;
- проводити сертифікацію продукції та послуг;
- користуватися електронними базами нормативних документів міжнародних організацій, що займаються технічним регулюванням і оцінюванням відповідності. конкурентного середовища.
бути ознайомленим: з Законодавчо-правовими аспектами розвитку технічного регулювання в Україні.
- виробити у студентів уміння розкривати зміст основних положень організації та ведення торговельного підприємництва; набувати навичок самостійного здійснення якісного та кількісного аналізу ведення торговельного підприємництва.
- Викладач: Кепко Валентина