Технологія зберігання та переробки продукції рослинництва – це наука про комплексний зв’язок фізичних, фізіологічних властивостей, що відбуваються в продукції, призначеній для зберігання  під впливом природних, хімічних, біологічних, мікробіологічних, екологічних та інших факторів, а також оптимальні режими, безпечні, науково обґрунтовані способи зберігання та первинну обробку цієї продукції.

Основними завданнями технології зберігання і переробки як науки є:  дослідження теоретичних проблем, які в подальшому дадуть основу новим способам і прийомам зберігання продукції рослинництва; розробка науково обґрунтованих способів і прийомів зберігання продукції без втрат в масі або з мінімальними втратами без погіршення якості; поліпшення якості продукції; зменшення витрат праці і засобів на одиницю маси продукції з найкращим збереженням її кількості.