Сучасне кормовиробництво – це складна галузь сільського господарства, завдання якого полягає в організації виробництва, зберігання та переробки, отримання кормів з орних земель, луків, пасовищ, а також використовує промислові та харчові відходи, продукти мікробіологічного і хімічного синтезу.

Основною метою викладання дисципліни «Біологічні основи кормовиробництва» є оволодіння студентами знаннями з біології рослин, умінням їх використання для розробки технологій кормових культур, формування у майбутніх фахівців технологічної підготовки з вирощування кормових рослин, виробництва кормів, їх зберігання, що є основою для підтримання високої продуктивності тварин і на цій основі забезпечення населення достатнім та якісним харчуванням.

Дана дисципліна являється завершальним етапом спеціалізованого поглибленого вивчення кормовиробництва студентами агробіотехнологічного факультету. Дисципліна розглядає теоретичні і практичні основи професійного підходу при вирощуванні кормових культур і створенні міцної кормової бази.