Сучасне кормовиробництво – це складна галузь
сільського господарства, завдання якого полягає в організації виробництва,
зберігання та переробки, отримання кормів з орних земель, луків, пасовищ, а
також використовує промислові та харчові відходи, продукти мікробіологічного і
хімічного синтезу.
Основною метою
викладання дисципліни «Біологічні основи кормовиробництва» є оволодіння
студентами знаннями з біології рослин, умінням їх використання для розробки
технологій кормових культур, формування у майбутніх фахівців технологічної
підготовки з вирощування кормових рослин, виробництва кормів, їх зберігання, що
є основою для підтримання високої продуктивності тварин і на цій основі
забезпечення населення достатнім та якісним харчуванням.
Дана дисципліна являється завершальним етапом
спеціалізованого поглибленого вивчення кормовиробництва студентами агробіотехнологічного
факультету. Дисципліна розглядає теоретичні і практичні основи професійного
підходу при вирощуванні кормових культур і створенні міцної кормової бази.
- Викладач: Качан Леся