- Teacher: Оксана Стригіна
- Teacher: Олександр Цибулін
Навчальна дисципліна "Анатомія тварин" займає провідне місце в системі підготовки фахівців ветеринарної медицини, формуючи у студентів уяву про організм, як єдине ціле. Його будова визначається у взаємозв'язку органів, їх апаратів і систем, а також взаємообумовленістю будови і функції на фоні розвитку в онто.- та філогенезі.
Метою вивчення анатомії тварин є формування у здобувачів вищої освіти знань основних закономірностей будови тіла
тварин і його розвиток в філо- і онтогенезі.
- Teacher: Сокольський Віктор
Визначення історії ветеринарної медицини ( ІВМ ) як науки. Предмет викладання історії ветеринарної медицини, головні етапи розвитку ІВМ та їх зв'язок із зміною і розвитком суспільних формацій.
Мета навчального процесу в межах курсу “Іноземна мова за професійним спрямуванням” полягає у формуванні у студентів аграрного напряму підготовки професійно-комунікативної компетенції. Студенти мають оволодіти мовленням на рівні програмних вимог (на рівні професійної комунікативної достатності), тобто бути здатними і готовими реалізувати одержану підготовку в своїй майбутній практичній діяльності.
- Teacher: Єрко Анастасія Ігорівна
- Teacher: Віта Зелінська
- Teacher: Ольга Шмирова
- Teacher: Микола Ніщеменко
- Teacher: Оксана Порошинська
Мета дисципліни – формування у майбутніх фахівців сільськогосподарського виробництва сучасних знань з органічної хімії. Це дасть можливість оволодіти глибокими теоретичними знаннями, необхідними для вивчення суміжних та прикладних дисциплін та перш за все біохімії тварин з основами фізичної та колоїдної хімії. Засвоїти теоретичні основи сучасної органічної хімії, навчитися розбиратися у головних класах органічних сполук, їх хімічній будові, ізомерії, номенклатурі, способах одержання та властивостях окремих представників. Знати використання окремих представників у промисловості, сільському господарстві, тваринництві.
Оволодіння дисципліною дасть можливість майбутньому технологу із виробництва та переробки продукції тваринництва знати структуру та функції основних класів органічних речовин – вуглеводів, ліпідів, білків, нуклеїнових кислот.
Внаслідок вивчення дисципліни перед студентом ставляться конкретнізавдання:
– знати: будову, фізичні та хімічні властивості основних класів органічних речовин. Застосування органічних речовин у сільському господарстві, промисловості, тваринництві.
– уміти: користуватися приладами та лабораторним обладнанням при вивченні хімічного складу органічних речовин, давати інтерпретацію одержаних результатів.
Програма підготовлена з урахуванням структурно-логічного зв’язку дисципліни з неорганічною, аналітичною, біологічною, фізичною, колоїдною хімією, фізіологією, генетикою, розведенням, годівлею та іншими дисциплінами технологічного циклу.
- Teacher: Оксана Сергіївна Цехмістренко