Навчальна дисципліна “Біологія продуктивності сільськогосподарських тварин” є фундаментальною під час підготовки фахівців із спеціальності “Зооінженерія” напряму підготовки 8.090 102 “Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва”, а також теоретичною основою для глибокого розуміння складних фізіолого-біохімічних процесів, що відбуваються в організмі тварин.

         Біологія продуктивності – це наука, яка вивчає біологічні основи для реалізації генетичного потенціалу з метою одержання максимальної продукції від сільськогосподарських тварин із найменшими затратами на її виробництво.

та птиці у стимуляторах продуктивності.
         Програма дисципліни реалізується через викладання теоретичного матеріалу, самостійної роботи студентів та проведення лабораторно-практичних занять.