Мета дисципліни – сформувати у студента систему знань і навичок з організації технологічних процесів виробництва продукції птахівництва, прогресивних систем і способів утримання, повноцінної годівлі птиці та використання  ресурсо- та енергозберігаючих прийомів та пристроїв у птахівництві.

Використовуючи нормативно-технічну документацію, відповідне обладнання та на основі аналізу господарської діяльності підприємства, а також основні параметри ресурсозберігаючих технологій виробництва та переробки харчових яєць птиці різних видів, фахівець повинен

знати:

       прогресивні способи утримання птиці та ресурсозберігаючі прийоми  та  технології виробництва  яєць і м’яса сільськогосподарської птиці;

       особливості годівлі птиці  та рецепти комбікормів для різних видів, віку та напряму продуктивності птиці;

       поопераційно-технологічні особливості та нормативи вирощування ремонтного молодняку, батьківського і промислового стад різних видів птиці;

       порядок розрахунку економічної ефективності виробництва  яєць і м’яса сільськогосподарської птиці  певного виду.

уміти:

–  забезпечити підвищення рівня виробництва харчових яєць у господарстві без зниження харчової та біологічної цінності, в т.ч. ведення техно-логічного процесу в господарствах різного типу, основні параметри мікроклімату при утриманні промислового стада курей;

 коригувати параметри технологічного процесу виробництва яєць і м’яса сільськогосподарської птиці з метою оптимізації їх виходу в т.ч. ресурсозберігаючі прийоми та методи у технологічному процесі виробництва  яєць і м’яса сільськогосподарської птиці;

 –   контролювати збір, доставку та подальшу переробку відходів продуктів  

      забою птахів на підприємствах, що спеціалізуються на переробці;

організувати первинну переробку харчових яєць і м’яса сільськогоспо-дарської птиці на птахівничих підприємствах.

–   забезпечити переробку відходів птахівництва з урахуванням екологічних аспектів виробництва.