Мета дисципліни – сформувати у студента систему знань і навичок з питань біохімічних, фізико-хімічних та технологічних процесів при виготовленні м’ясних  продуктів різноманітного асортименту: ковбасних і натуральних м’ясних продуктів, м’ясних напівфабрикатів, м’ясних консервів,  харчових тваринних жирів, тваринних кормів.

Основним завданням курсу є:

знати:

- вимоги нормативних документів до якості сировини та продуктів її переробки;

- характеристику технологічних властивостей м’яса  як сировини для переробки;

- способи технологічної обробки м’яса та їх вплив на властивості і основні компоненти м’яса;

- сутність та наукове обґрунтування технологічних процесів переробки м’яса з виготовленням різноманітної м’ясної продукції;

-        економічні аспекти переробки м’яса;

вміти:

- оцінити якість м’ясної сировини та готових м’ясних продуктів відповідно до вимог нормативних документів;

- вибрати найбільш ефективні технології переробки м’яса в конкретних умовах виробництва;

- вибрати оптимальні технологічні режими з урахуванням економічної ефективності та екологічної безпеки;

- розрахувати процес переробки м’яса з виготовленням конкретних м’ясних продуктів;

- визначити ефективний напрям переробки сировини з урахуванням кон'юнктури ринку та умов ринкових відносин.