Мета дисципліни – сформувати у студента систему знань і навичок з питань біохімічних, фізико-хімічних та технологічних процесів при виготовленні м’ясних продуктів різноманітного асортименту: ковбасних і натуральних м’ясних продуктів, м’ясних напівфабрикатів, м’ясних консервів, харчових тваринних жирів, тваринних кормів.
Основним завданням курсу є:
знати:
- вимоги нормативних документів до якості сировини та продуктів її переробки;
- характеристику технологічних властивостей м’яса як сировини для переробки;
- способи технологічної обробки м’яса та їх вплив на властивості і основні компоненти м’яса;
- сутність та наукове обґрунтування технологічних процесів переробки м’яса з виготовленням різноманітної м’ясної продукції;
- економічні аспекти переробки м’яса;
вміти:
- оцінити якість м’ясної сировини та готових м’ясних продуктів відповідно до вимог нормативних документів;
- вибрати найбільш ефективні технології переробки м’яса в конкретних умовах виробництва;
- вибрати оптимальні технологічні режими з урахуванням економічної ефективності та екологічної безпеки;
- розрахувати процес переробки м’яса з виготовленням конкретних м’ясних продуктів;
- визначити ефективний напрям переробки сировини з урахуванням кон'юнктури ринку та умов ринкових відносин.
- Викладач: Качан Анатолій