Робочою програмою з дисципліни "Основи холодильних технологій" передбачено вивчення основних понять про фізико-хімічні властивості продуктів сільськогосподарського виробництва. Вказано на особливості консервування холодом, застосування холоду в технологічних процесах виробництва та зберігання харчових продуктів в холодильних установках.

В процесі вивчення дисципліни необхідно розвивати у студентів зацікавленість до нових технологій зберігання та обробки харчових продуктів з урахуванням екологічних проблем сьогодення.Для закріплення теоретичних знань та набуття практичних навичок передбачається проведення практичних занять.При виконанні практичних занять рекомендується використовувати електронно-обчислювальну техніку та довідники.

У підсумку вивчення дисципліни студенти повинні знати:

-  загальні принципи та методи холодильної обробки продуктів в процесі їх виробництва та зберігання;

-  прогресивні засоби інтенсифікації технологічних процесів охолодження, заморожування та розморожування;

-  засоби теплового розрахунку процесів охолодження, заморожування та розморожування.

Уміти:

-       вибирати раціональні засоби холодильної обробки продуктів у процесі їх зберігання та прогресивні методи інтенсифікації технологічних процесів;

-       проводити розрахунок теплових процесів охолодження, заморожування продуктів;

-       проводити вибір технологічного обладнання;

-       використовувати технічну довідкову літературу.