Мета та завдання навчальної дисципліни

„Інвестиційне право” як навчальна дисципліна посідає своєрідне місце в системі правових дисциплін, що обумовлюється, насамперед, предметом його регулювання.

Інвестиційне право як навчальна дисципліна посідає своєрідне місце в системі правових наук. Успішне оволодіння курсом «Інвестиційне право» повинно розглядатися як умова становлення студента чи слухача як його професійної культури та високої кваліфікації.

Досягнення цієї мети потребує від студентів і слухачів досконалого вивчення визначених у програмі і рекомендованих викладачем нормативних актів та галузевої юридичної літератури.

Програма містить у собі основні теми курсу, в яких відображено як теоретичні проблеми науки інвестиційного права, так і основні положення чинного законодавства, а також практики його застосування. Завдання вивчення дисципліни полягає в засвоєнні студентами основних положень чинного інвестиційного законодавства України. У процесі вивчення інвестиційного права студенти повинні набути навичок у користуванні відповідними нормативними актами, уміти вирішувати конкретні практичні питання, пов'язані зі застосуванням норм інвестиційного права, слідкувати за змінами в поточному законодавстві.

Завданнями є:

знати відповідно до програми основні категорії та інститути інвестиційного права, вміти розкрити їх зміст;

засвоїти основні положення нормативно-правових актів, що регулюють інвестиційну діяльність;

показати обізнаність з основними проблемами реформування інвестиційного права;

вміти застосовувати відповідні нормативні акти, що регулюють інвестиційну діяльність та вирішувати конкретні практичні питання, пов'язані із застосуванням норм інвестиційного права.