Мета та завдання навчальної дисципліни "Податкове право"

„Податкове право” як навчальна дисципліна посідає своєрідне місце в системі правових дисциплін, що обумовлюється, насамперед, предметом його регулювання. Податкове право як навчальна дисципліна посідає своєрідне місце в системі правових наук. Успішне оволодіння курсом «Податкове право» повинно розглядатися як умова становлення студента чи слухача як його професійної культури та високої кваліфікації.

         Досягнення цієї мети потребує від студентів і слухачів досконалого вивчення визначених у програмі і рекомендованих викладачем нормативних актів та галузевої юридичної літератури.

         Завдання вивчення дисципліни полягає в засвоєнні студентами основних положень чинного Податкового законодавства України. У процесі вивчення Податкового права студенти повинні набути навичок у користуванні відповідними нормативними актами, уміти вирішувати конкретні практичні питання, пов'язані зі застосуванням норм Податкового права, слідкувати за змінами в поточному законодавстві.

         Завданнями є:

  •  знати відповідно до програми основні категорії та інститути Податкового права, вміти розкрити їх зміст;
  •  засвоїти основні положення нормативно-правових актів, що регулюють інвестиційну діяльність;
  •  показати обізнаність з основними проблемами реформування Податкового права;
  •  вміти застосовувати відповідні нормативні акти, що регулюють інвестиційну діяльність та вирішувати конкретні практичні питання, пов'язані із застосуванням норм Податкового права.