Мета дисципліни – сформувати у студента систему знань і навичок з організації науково-обгрунтованої технології інкубації яєць різних видів с.-г. птиці.

Основними завданнями курсу є:

знати:

– особливості утримання птиці батьківського стада для отримання яєць з високими інкубаційними якостями

       вимоги щодо якостей інкубаційних яєць;

       умови зберігання інкубаційних яєць та методи їх дезінфекції;

       способи закладки яєць в інкубатори, режим та біологічний контроль інкубації;

       особливості ембріонального розвитку різних видів с.-г. птиці;

       особливості будови та експлуатації інкубаторів різних типів та маток;

       вимоги до якості добового молодняку;

       новітні напрямки в будові інкубаторів, технології інкубації яєць різних видів птиці, тощо.

вміти:

       розрахувати величину батьківського стада при різних завданнях щодо виробництва продукції;

       оцінити якість інкубаційних яєць;

       провести передінкубаційну дезінфекцію яєць різними способами;

       закласти яйця в інкубаторні шафи і встановити програмний режим інкубації;

       провести контроль інкубації (зважування яєць, овоскопування тощо);

       оцінити добовий молодняку за якістю та статтю;

       встановити причину смерті ембріонів в різні вікові періоди, провівши їх розтин;

       розрахувати показники заплідненості яєць, виводу і виводимості молодняку і зробити відповідні висновки і пропозиції.