Мета викладення дисципліни
Курс “Свинарство і технологія виробництва свинини є складовою частиною спеціальної зоотехнії і базується на засвоєнні студентами дисциплін фундаментальної і загальнопрофесійної підготовки: анатомії с.-г. тварин, фізіології і біохімії, генетики і розведення с.-г. тварин, механізації виробничих процесів у тваринництві, зоогігієни, біотехніки розмноження і годівлі с.-г. тварин.
В
результаті засвоєння цього курсу студент повинен 
знати 
біологічні особливості
свиней, 
основи їх утримання і годівлі, 
основні технологічні рішення виробництва
продукції в умовах інтенсифікації галузі; вміти 
оцінювати свиней, 
вести
цілеспрямовану племінну роботу, 
планувати розвиток галузі, (вміти оцінювати свиней),
 забезпечення галузі її необхідними ресурсами, 
використовувати передовий досвід вітчизняної та зарубіжної науки та практики.
- Teacher: Василь Фесенко