Мета викладення дисципліни
Курс “Свинарство і технологія виробництва свинини є складовою частиною спеціальної зоотехнії і базується на засвоєнні студентами дисциплін фундаментальної і загальнопрофесійної підготовки: анатомії с.-г. тварин, фізіології і біохімії, генетики і розведення с.-г. тварин, механізації виробничих процесів у тваринництві, зоогігієни, біотехніки розмноження і годівлі с.-г. тварин.
В
результаті засвоєння цього курсу студент повинен
знати
біологічні особливості
свиней,
основи їх утримання і годівлі,
основні технологічні рішення виробництва
продукції в умовах інтенсифікації галузі; вміти
оцінювати свиней,
вести
цілеспрямовану племінну роботу,
планувати розвиток галузі, (вміти оцінювати свиней),
забезпечення галузі її необхідними ресурсами,
використовувати передовий досвід вітчизняної та зарубіжної науки та практики.
- Викладач: Фесенко Василь