Мета викладення дисципліни

Курс “Свинарство і технологія виробництва свинини є складовою частиною спеціальної зоотехнії і базується на засвоєнні студентами дисциплін фундаментальної і загальнопрофесійної підготовки: анатомії с.-г. тварин, фізіології і біохімії, генетики і розведення с.-г. тварин, механізації виробничих процесів у тваринництві, зоогігієни, біотехніки розмноження і годівлі с.-г. тварин.

В результаті засвоєння цього курсу студент повинен

знати

біологічні особливості свиней,

основи їх утримання і годівлі,

основні технологічні рішення виробництва продукції в умовах інтенсифікації галузі; вміти

оцінювати свиней,

вести цілеспрямовану племінну роботу,

планувати розвиток галузі, (вміти оцінювати свиней),

забезпечення галузі її необхідними ресурсами,

використовувати передовий досвід вітчизняної та зарубіжної науки та практики.