Основною метою вивчення біотехнології сільськогосподарських рослин є засвоєння її теоретичних основ і формування відповідних навичок. Спеціальна частина дисципліни дає можливість оволодіти основними методами та навичками роботи з культурою рослин in vitro, отримання транс генних рослин та рослин стійких до гербіцидів, хвороб, несприятливих умов навколишнього середовища, що необхідно для формування висококваліфікованих фахівців сільського господарства.

В результаті вивчення дисципліни студент повинен знати:

основні моменти теоретичних і практичних питань біотехнології. Освоїти сукупність технічних і практичних прийомів для модифікації, поліпшення створення та розмноження рослинних організмів біотехнологічними методами.

Студент повинен вміти:

розробляти схеми і системи відновлення рослинних матеріалів з окремих клітин або їх групи. Уміти управляти відомими технологічними і організаційними рішеннями та засобами праці, які необхідні для проведення цих робіт.

Обґрунтовано і творчо вибирати раціональні варіанти технології і організації виконання комплексу біотехнологічних робіт.

Студент повинен набути навики:

клонального розмноження рослин, стерилізації рослинного матеріалу, приготування живильних середовищ, отримання калюсних культур, індукції морфогенезу калюсного матеріалу.