Метою вивчення дисципліни «Фізика» є:

-         формування у здобувачів вищої освіти системи знань про фізичні закони, які лежать в основі технологічних процесів харчових технологій та методів аналізу якості харчових продуктів;

-          вивчення фізичних явищ, основних фізичних законів та формування на їх основі у студентів наукового фізичного мислення, зокрема, правильного розуміння меж застосування різних фізичних понять, законів, теорій та вміння оцінювати ступень імовірності результатів, одержаних за допомогою дослідних та теоретичних методів дослідження;

-         надання цілісного уявлення про класичні та сучасні фізичні теорії;

-         ознайомлення з фізичними основами методів наукових досліджень;

-         формування наукового світогляду та отримання практичних навичок у процесі виконання вимірювання здобувачами вищої освіти під час виконання лабораторних робіт;

-         вміння використовувати сучасні методи обробки результатів.

Завдання – надати здобувачам комплекс необхідних базових знань та умінь, їх практичне застосування на виробництві.