Дисципліна „Технологія переробки продукції тваринництва” є однією з важливих дисциплін для студентів біолого-технологічного факультету, оскільки майбутні бакалаври повинні знати не тільки як  виростити тварин і як отримати від них  продукцію, але і як її переробити.  Адже, не знаючи технологію переробки того чи іншого виду тваринницької продукції, можна звести нанівець   ту надто велику працю, яка витрачається на її виробництво. Освоєння вами дисципліни дозволить успішно вирішувати практичні питання  технології переробки продукції тваринництва, а також удосконалювати як окремі технологічні процеси, так і загалом технологію  переробки продукції тваринництва. Це буде основою раціонального використання сировинних ресурсів, збільшення обсягів випуску та підвищення якості продукції до вимог вітчизняної, європейської і міжнародної стандартизації, скорочення енерговитрат та покращання показників рентабельності  підприємств, які виробляють і переробляють продукцію тваринництва.

         У результаті вивчення дисципліни cтуденти повинні знати :

- біохімічний і морфологічний склад, фізико-хімічні властивості сировини біологічного походження;

- біохімічні, мікробіологічні, фізико-хімічні та фізичні зміни, які відбуваються у сировині під впливом технологічних факторів та в процесі консервування, зберігання сировини і готової продукції;

- принципи цілеспрямованого регулювання ферментативних і мікробіологічних процесів у сировинні тваринного походження;

- формування якості виробів з урахуванням біохімічних, фізико-хімічних і мікробіологічних процесів;

-   головні напрями науково-технічного процесу в галузі, перспективні технології переробки продукції тваринництва;

-   шляхи пошуку і використання науково-технічної інформації з питань технології переробки продукції тваринництва.

         Набуті знання дозволять:

-              виконувати комплекс операцій  з переробки молока,  худоби, свиней, птиці, кролів і супутньої продукції (крові, субпродуктів, кишкової і ендокринно-ферментної сировини і т. і.), риби та продукції бджільництва;

-              вибирати оптимальні умови проведення технологічних процесів і регулювати їх з використанням сучасних інструментальних методів контролю якості сировини на проміжних стадіях технологічного процесу із застосуванням засобів автоматизації;

-              попереджувати та усувати виробничі вади і втрати маси під час   переробки основної і супутньої продукції;

-              визначати основні показники якості сировини і готової продукції та аналізувати причини відхилень якісних характеристик;

-              підбирати пакувальні матеріали для виготовлюваної продукції;

-              виконувати необхідні технологічні розрахунки щодо сировини, готової і супутньої продукції, допоміжних матеріалів, робочої сили, обладнання, виробничих площ і енерговитрат для цехів виробництва, складати цехову документацію;

-              обробляти і аналізувати одержані результати з використанням обчислювальної техніки;

-              брати участь у дослідженнях з питань технології переробки продукції тваринництва.

Дисципліна „Технологія переробки продукції тваринництва” тісно пов’язана з такими дисциплінами,  як „Розведення с.-г. тварин і птиці”, „ Технологія кормів та годівля с.-г. тварин”, „Гігієна тварин та основи ветеринарної медицини”, „Анатомія, морфологія і гістологія с-г. тварин”, „Фізіологія”, „ Органічна та біологічна хімія”, „Мікробіологія”, „Фізика з основами біофізики”, „Організація, планування та управління підприємствами”, „Метрологія, стандартизація та контроль якості продукції”, „Ветсанітарія і гігієна виробництва м’яса з основами зоогігієни”, „Математика і математичне моделювання”.