Згідно із навчальним планом на 2023-2024 навчальний рік, на вивчення дисципліни «Автоматизація геодезичного та земельно-кадастрового виробництва» для денної форми навчання виділено всього 120 академічних годин (4 кредити ЕCTS), у т .ч. аудиторних – 48 год. (лекції – 16, практичні заняття – 32), самостійна робота студентів – 72 год.
Курс «Автоматизація геодезичного та земельно-кадастрового виробництва» є вибірковою дисципліною зі спеціальності 193 Геодезія та землеустрій освітньо-професійної програми Геодезія та землеустрій. Вона спрямована на формування у студентів знань та вмінь для створення та редагування кадастрових, топографічних та різного роду земельно-кадастрових графічних матеріалів.
Метою вивчення навчальної дисципліни «Автоматизація геодезичного та земельно-кадастрового виробництва» є теоретична і практична підготовка студентів з питань роботи з топографічними, кадастровими, землевпорядними графічними матеріалами, та засвоєння знань про технології їх створення, редагування та використання в програмному середовищі CredoDAT, AutoCAD і Digitals.