Мета вивчення дисципліни „Іноземна мова за професійним спрямуванням” (англійська) полягає у формуванні в майбутніх фахівців професійно-комунікативної компетенції. Здобувачі освіти мають оволодіти мовленням на рівні програмних вимог (на рівні професійної комунікативної достатності), тобто бути здатними і готовими реалізувати одержану  підготовку в своїй майбутній практичній діяльності. Перед студентами-ветеринарами стоять основні завдання:

-         оволодіти лексико-граматичними одиницями;

-         розвинути комунікативні уміння та навички монологічного та діалогічного мовлення.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: 

- практичний курс граматики;

- професійну термінологію.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен вміти: 

-         читати, перекладати та аналізувати автентичну літературу, науково-публіцистичну літературу за фахом;

-         робити письмовий переклад статтей, доповідей, повідомлень, перекладати, аналізувати, синтезувати;

- володіти правильним монологічним та діалогічним мовленням,  перекладати англомовні професiйнi тексти на державну мову, користуючись двомовними термінологічними словниками, електронними словниками;

- готувати публічні виступи з великої кiлькостi галузевих питань, застосовуючи вiдповiднi засоби вербальної комунікації;

-  знаходити нову текстову, графічну, аудіо- та відео iнформацiю, що міститься в англомовних галузевих матерiалах (як у друкованому, так i в електронному вигляді), користуючись вiдповiдними пошуковими методами i термінологією.

Підсумковий контроль знань студентів проводиться у вигляді тестування (чи письмової контрольної роботи), заліку або екзамену.

Основне завдання при викладанні іноземної мови – навчити студентів знати, розуміти, свідомо, грамотно та творчо застосовувати терміни англійською мовою. Сформувати загальну компетентність 05 – здатність спілкуватися іноземною мовою, знати іноземну мову, тактики та стратегії спілкування, міжнародного законодавства у своїй галузі. Розуміти іноземну мову та перекладати з неї на державну, спілкуватися із фахівцями з інших країн. Використовувати іноземну мову у професійній діяльності, стратегію спілкування та навички міжособистісної взаємодії.

Критерієм якості підготовки студентів ветеринарних спеціальностей виступає професійна компетентність. Вільне володіння термінологією для майбутніх ветеринарів є запорукою успішної професійної діяльності. Дисципліна викладається для студентів зі спеціальності «Ветеринарна медицина». Програма має практичне спрямування, висуваючи пропозицію щодо набуття студентами професійної та функціональної комунікативної компетенції у користуванні англійською мовою. Це здійснюється шляхом інтеграції мовленнєвих умінь та мовних знань в рамках тематичного і ситуативного контексту відповідно до академічної та професійної сфер здобувача освіти.

Основне завдання при викладанні іноземної мови – навчити студентів знати, розуміти, а також свідомо, грамотно та творчо застосовувати  терміни, самостійно вміти працювати з іншомовним текстом, читати літературу з фаху та  оригінальну літературу по спеціальності; робити повідомлення по вивченій тематиці та за змістом тексту англійською мовою; вести бесіду в режимі "викладач-студент", "студент-студент" по засвоєній темі та за змістом тексту.