Метою навчання дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» є формування необхідного рівня викладання дисципліни, що випливає з вимог сьогодення щодо підготовки висококваліфікованих лікарів ветеринарної медицини.

Головною метою вивчення дисципліни « Іноземна мова за професійним  спрямуванням» для студентів факультету ветеринарної медицини є навчити майбутніх лікарів ветеринарної медицини вести професійну спрямовану бесіду іноземною мовою, як сукупності спеціальних теоретичних знань і вмінь їх практичного використання для успішного здійснення вдосконалення вміння та навички читання та перекладу спеціальних медичних текстів завдяки розширенню словникового запасу з ветеринарної медицини шляхом читання та обговорення текстів, діалогів, виконання вправ, які базуються на автентичних джерелах. Крім того мета передбачає реферування спеціальної та наукової літератури за фахом, ведення бесіди з професійної тематики.

Вивчення дисципліни «Іноземна мова за професійним спрямуванням» знаходиться у контексті оволодіння наступними компетентностями відповідно до зазначених в освітній програмі за спеціальністю 021Ветеринарна наука