Дисципліна «Практичний курс першої іноземної мови» – є обов’язковим компонентом освітньо-професійної програми Германські мови та літератури (переклад включно), перша – англійська спеціальності 035 «Філологія» (переклад), першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Мета викладання навчальної дисципліни «Практичний курс першої іноземної мови» – удосконалення навичок та умінь усного і писемного іншомовного мовлення студентів у межах визначеної тематики, у тому числі професійної, відповідно до потреб міжкультурного спілкування та професійної підготовки за фахом . Навчання іноземної мови у закладі вищої освіти повинно забезпечити реалізацію практичних, освітніх, розвивальних та професійних цілей, а саме:

·Практична мета навчання полягає в тому, щоб сформувати у студентів уміння ефективно і гнучко використовувати англійську мову в різноманітних ситуаціях соціального, навчально-академічного та професійного спілкування.

·Освітня і розвивальна мета передбачає подальший розвиток у студентів умінь і навичок самостійної діяльності у процесі оволодіння англійською мовою, формування умінь проектної роботи, розвиток логічного мислення, рефлексії власної навчальної діяльності, розширення світогляду та надання студентам знань країнознавчого спрямування, тобто здійснення самоосвітньої діяльності.

·Досягнення професійної мети передбачає формування у студентів професійної компетенції шляхом ознайомлення їх з фаховою лексикою, спеціальною термінологією і стилістичними особливостями мови аграрної  галузі, формування мовленнєвих стратегій у сфері професійної комунікації.