Метою вивчення дисципліни є – формування у студента системи компетентностей щодо основних принципів контролю безпечності та якості харчових продуктів, в тому числі розробки і застосування законів і правил, що регулюють гуманний забій та переробку тварин для отримання продуктів споживчого призначення (перед- і післязабійне інспектування, оцінка якості та безпечності продуктів забою тварин, молока, риби та рослинної продукції), застосування належних гігієнічних практик упродовж харчового ланцюга; методів ідентифікації небезпечних факторів та оцінки їх ризиків для споживачів, відбору проб та лабораторного дослідження харчових продуктів; профілактики і усунення небезпечних факторів; принципів міжнародної торгівлі тваринами та харчовими продуктами; розуміння суті та важливості концепції «Єдине здоров’я».
- Teacher: Володимир Джміль