Результатом навчання дисципліні є набуття студентами таких знань і умінь:

Знати:  Знання і застосування правил з лабораторної біобезпеки, управління ризиками;  Принципи автоматизації діагностики;   Міжнародні стандарти бактеріологічних методів досліджень;  Методи зберігання мікроорганізмів; Хромотогенні середовища. Приготування живильних середовищ для культивування мікроорганізмів різних нозологічних груп, їх стерилізація та визначення рН.

Вміти: підготувати, обробити зразки біологічного та патологоанатомічного матеріалу тварин, продуктів тваринного походження, кормів, грунту, води, рослин; провести утилізацію відходів, відпрацьованих проб, матеріалів та реактивів; провести дезінфекцію лабораторного посуду, інструментів, спецодягу, біологічного матеріалу, лабораторного обладнання; визначити якість дезінфекції та стерилізації; визначити санітарний стан лабораторних приміщень; проводити постановку ПЛР, ІФАпровести діагностичні дослідження в об’єктах навколишнього середовища та в діагностиці інфекційних хвороб тварин.

Програма розроблена в рамках міжнародного проекту «Поліпшення навичок спеціалістів з лабораторної практики у фахівців агропродовольчого сектору Східної Європи» (Ag-Lab) за Програмою Erasmus +, проект KA2 n 586383-EPP-1-2017-1-SI-EPPKA2-CBHE-JP (2017-2978/001-001).