Вивчення дисципліни «Організація та управління виробництвом  яловичини на сучасних фермах» має за мету:

- озброїти майбутніх керівників і спеціалістів у галузі виробництва та переробки продукції тваринництва глибокими теоретичними знаннями, практичними уміннями й навичками організації та управління виробництвом і переробкою яловичини у сільськогосподарських підприємствах різних форм власності і господарювання в умовах багатоукладної економіки і розвитку ринкових  відносин;

- навчити сучасного фахівця забезпечувати найефективніше використання наявних матеріальних, фінансових і трудових ресурсів;

- здійснювати постійний пошук новітніх технологій виробництва яловичини, орієнтованих на високорентабельне енергоресурсозаощаджувальне і екобезпечне виробництво;

- виявляти максимум творчих і фізичних зусиль для підвищення ефективності виробництва яловичини та завоювання пріоритетного становища на ринку.