Хвороби хутрових звірів - це окремий курс епізоотології, який передбачає поглиблене вивчення технології розведення хутрових звірів та їх біологічні особливості; вірусні та бактеріальні хвороби різних видів та вікових груп хутрових звірів.


По закінченні вивчення дисципліни студент повинен знати: знати особливості біології хутрових звірів; епізоотологію, лікування та профілактику інфекційних хвороб хутрових звірів, зокрема транскордонних згідно вимог МЕБ, основ утримання та експлуатації тварин; професійно-профільні знання та розуміння основних положень міжнародного та європейського законодавства з благополуччя хутрових звірів;

По закінченні вивчення дисципліни студент повинен уміти: володіти методиками клінічних і лабораторних досліджень для контролю стану здоров’я хутрових звірів й контролю за проведенням заходів щодо лікування хворих тварин і профілактики інфекційних захворювань тварин різної етіології; виявляти джерела збудника інфекцій, визначати фактори й механізм їх передачі; забезпечувати ізольоване утримання хворих та підозрілих у захворюванні на інфекційну хворобу тварин; проводити вимушені щеплення тварин у неблагополучній та загрозливій зонах обслуговування; здійснювати заходи, спрямовані на недопущення поширення збудника інфекції за межі епізоотичного вогнища і ліквідацію самого вогнища; не допускати до догляду за тваринами людей хворих на зоонози; володіти методологією для проведення, епізоотологічних, клінічних, патологоанатомічних та лабораторних методів досліджень для встановлення діагнозу хвороб хутрових тварин: незаразної, інфекційної та інвазійної етіології з використанням інструментальних і лабораторних методів; аналізувати результати дослідження біологічного матеріалу; інтерпретувати результати досліджень з урахуванням досягнень науки і практики; організовувати санацію тваринницьких приміщень: хімічними, біологічними і фізичними методами та здійснювати її контроль; оперувати основними поняттями біобезпеки, біозахисту, основами біоетики; аналізувати чинні й новітні етичні проблеми біотехнологічної та фармацевтичної галузей; аналізувати причини виникнення епізоотичних ситуацій та інфекційних захворювань, що з’являються в останні роки.