Вивчення фотограмметрії має на меті забезпечити студентів знаннями, умінням і навичками, необхідними для найбільш раціонального виконання землевпорядних дій з використанням матеріалів аерофотознімання, як найбільш повних, інформативно ємних, що дозволяють вирішувати складні задачі землевпорядкування і земельного кадастру оперативно, з високою точністю і меншими витратами часу і засобів.

Метою курсу є формування знань про розвиток фотограмметрії та дистанційного зондування, внесок вітчизняних і закордонних вчених. При вивченні курсу розглядаються теоретичні та практичні питання основ дистанційного зондування, аерофотознімального процесу; оптичних властивостей елементів ландшафту і їхньої відбивної здатності; обробки матеріалів аерофотознімання; геометричних властивостей аерофотознімка; дешифрування знімків трансформування знімків; створення планів і карт за аерофотознімками; нетопографічного застосування фотограмметрії й ін.

Вивченню фотограмметрії повинне передувати освоєння студентами основ вищої математики, фізики, обчислювальної техніки, геодезії,  геоморфології, ґрунтознавства, геоботаніки й ін.

Знання фотограмметрії необхідні студентам для подальшого успішного освоєння курсів землевпорядного проектування, земельного кадастру, планування населених пунктів і ін.