Мета дисципліни "Безпека і якість продукції аквакультури"
– сформувати у студента систему знань і навичок з організації науково-обґрунтованої системи безпеки і якості продукції аквакультури.
Основними завданнями під час вивчення дисципліни є:
Ø розроблення теоретичних основ і методології предмета, наукове обґрунтування критеріїв якості і безпеки продукції аквакультури;
Ø наукове обґрунтування гігієнічних вимог до продовольчої сировини, харчових продуктів і добових раціонів харчування;
проведення комплексу санітарних заходів спрямованих на збереження здоров’я, підвищення продуктивності водойм та отримання високоякісної безпечної для споживання продукції аквакультури, а також виховання повноцінних фахівців і спеціалістів галузі.
У результаті вивчення дисципліни студент має знати:
Ø основні види і класифікацію небезпечних чинників, які можуть виникнути під час споживання продукції аквакультури;
Ø характеристику основних техногенних та біогенних забруднювальних речовин;
Ø методи визначення забруднюючих речовин в продукції аквакультури.
Ø способи фальсифікації продукції аквакультури;
Ø санітарно-епідеміологічне значення продукції аквакультури;
Студент має уміти:
Ø провести ідентифікацію продукції аквакультури;
Ø виявляти фальсифіковану продукцію аквакультури;
Ø створити умови для зберігання продукції аквакультури;
Ø контролювати безпеку і якість продукції аквакультури;
Ø розрізняти типи харчових отруєнь продукцією аквакультури;
Ø вміти лабораторними методами визначити наявність шкідливих забруднювачів у продукції аквакультури.
- Teacher: Тетяна Мазур