Мета дисципліни "Безпека і якість продукції аквакультури"

 – сформувати у студента систему знань і навичок з організації науково-обґрунтованої системи безпеки і якості продукції аквакультури.

Основними завданнями під час вивчення дисципліни є:

Ø  розроблення теоретичних основ і методології предмета, наукове обґрунтування критеріїв якості і безпеки продукції аквакультури;

Ø  наукове обґрунтування гігієнічних вимог до продовольчої сировини, харчових продуктів і добових раціонів харчування;

проведення комплексу санітарних заходів спрямованих на збереження здоров’я, підвищення продуктивності водойм та отримання високоякісної безпечної для споживання продукції аквакультури, а також виховання повноцінних фахівців і спеціалістів галузі.

 У результаті вивчення дисципліни студент має знати:

Ø  основні види і класифікацію небезпечних чинників, які можуть виникнути під час споживання продукції аквакультури;

Ø  характеристику основних техногенних та біогенних забруднювальних речовин;

Ø  методи визначення забруднюючих речовин в продукції аквакультури.

Ø  способи фальсифікації продукції аквакультури;

Ø  санітарно-епідеміологічне значення продукції аквакультури;

Студент має уміти:

Ø  провести ідентифікацію продукції аквакультури;

Ø  виявляти фальсифіковану  продукцію аквакультури;

Ø  створити умови для зберігання продукції аквакультури;

Ø  контролювати безпеку і якість продукції аквакультури;

Ø  розрізняти типи харчових отруєнь продукцією аквакультури;

Ø  вміти лабораторними методами визначити наявність шкідливих забруднювачів у продукції аквакультури.